D.R.O.P vzw Nieuwsberichten

D.R.O.P vzw

Edukado VUB

Samenwerking Edukado

In februari 2020 hadden Ivo en Linda in Godaguene de afvaardiging van de studentenorganisatie Edukado te gast. Ze waren hier om hun werkzaamheden in juli en augustus in het schooltje in Godaguene voor te bereiden.

D.R.O.P vzw

Actueel Nieuws - Nieuwsbrief nr 4

Wat na de COVID-19 crisis

Twee minuten voor de grenzen van Senegal op slot gingen, werd het vliegtuig waarin we zaten van de kade weggeduwd. Tot de laatste seconden waren er nog snel passagiers aan boord gekomen. Dat was op het nippertje!

D.R.O.P vzw

27 maart 2020

Lockdown België

Beperkende COVID-19-maatregelen zullen nog een hele poos in 2021 gelden. Daardoor is D.R.O.P vzw ook verplicht de evaluatievergaderingen uit te stellen. We willen alleszins doorwerken aan deze broodnodige projecten.

Positief Nieuws

De belastingvermindering voor giften vanaf minimum 40,00 euro op jaarbasis bedraagt in 2021 weer 45%. Om in deze coronatijden extra inkomsten voor de vzw te genereren is er vanaf 17 juli 2021 t.e.m. 22 augustus in Het huis van peter Mot in Rillaar elke zaterdag en zondag een gezellige SummerDROPin. Het zomerterras in de grote tuin van de B&B is doorlopend open van 14:00 u tot 20:00 u . Zie voor details onze flyer summerDROPin.

Er zijn live-optredens van The Moanin' Mooses op 7 en 8 augustus 2021,  Sorti-Trentetrois op 21 en 22 augustus. Peter Vandepitte bespeelt de Paraguyaanse harp, Macnificucs trakteert ons op goocheltrucs en Herbos, Magiêr-Mentalist, laat ons staaltjes zien van zijn uitzonderlijk talent. De netto-opbrengst van al deze activiteiten gaat integraal naar D.R.O.P vzw. Een vrijblijvende extra bijdrage kunt u nog altijd storten op onze hulprekeningen BE35-5230-8092-3337 en BE36-9731-8339-2981 

Recent

Verslagen en nieuwsbrieven 2020

We willen u graag op de hoogte houden van de situatie in Sangué en Godaguene. De Medische Post in Sangué gaat nu de tweede fase in en in Godaguene wordt aan het schooltje gewerkt. De samenwerking met EDUKADO is wegens de COVID-19-pandemie (voorlopig) uitgesteld. 

01.

Waterput voor SAMEKEDJ

Zoals eerder al meegedeeld wordt de laatste fase van dit project "Een waterput voor Samekedj" on hold geplaatst. Dit budget komt vrij voor Sangué.

02.

Medische Post voor SANGUÉ

De eerste unit is klaar en we starten met de tweede fase nu de waterleiding is aangekoppeld. We hopen de tweede unit einde 2020 operationeel te krijgen. Dit project wordt medegesubsidieerd door de provincie Vlaams-Brabant.

03.

Schooltje voor GODAGUENE

Dankzij bijkomende subsidies van 12.000 euro kan worden gestart met het verbouwen en aanpassen van het schooltje.

D.R.O.P vzw Medische Post Sangué

OVERLEG

Alle projecten worden gestart in overleg met de bevolking

GODAGUENE

Verbouwings-en aanpassingswerken schooltje

KISSANE

Medische post met 2 units